"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dimecres, 28 de desembre del 2011

Territori-Identitat

El nostre treball territori-identitat anomenat un Món Desigual consistia en relacionar la vida que viuen centenars de nens i adolescents en un abocador de Managua anomenat la Chureca on dia a dia sobreviuen a condicions infrahumanes sense aigua potable i altres recursos necessàris per a una superviència digna amb la vida que nosaltres vivim amb tots tipus de comoditats. Explicant de manera clara les circunstàncies que acompanyen a aquestes persones en el seu dia a dia, treballant, vivint i alimentant-se de muntanyes d´escombraries. Vam ser un dels últims grups en exposar i això ens suponia per a nostre grup i per a mi un repte perquè volíem superar els treballs anteriors ja que teníem un avantatge que podíem evitar errors que altres grups havíem fet anteriorment sent conscients de que als últims grups se´ns exigiria més. 

Durant tota la setmana vam estar molt nervioses erem conscients de que era una presentació molt important per a nosaltres i una de les primeres i això ens suponia un repte. Quan va arribar el dia, els nervis encara estaven més presents però quan vam sortir vam centrar-nos en el tema que volíem presentar i vam deixar els nervis a un costat.

La nostra finalitat era fer arribar a les nostres companyes que no tothom té el privilegi de viure com vivim i que molts nens i adolescents des de ben petits tenen que arriscar la seva vida entre escombraries, vidres trencats i ferros oxidats i que és molt important treballar no amb la paraula sinó amb l´acció. 

Arran de totes les sessions de presentacions puc concloure amb alguns punts importants que cal que tinguem en compte a l´hora de fer una bona presentació:

  • Hem d´evitar el doble discurs
  • Tenim que tenir una postura corporal correcta
  • Hem de tenir clar en quins moments donarem importància a la presentació i en quins altres a la parla
  • Citar totes les fonts d´informació, d´imatges, vídeos o àudio
  • No hem d´anticipar imatges o informació abans de dir-les 
  • Hi ha d´haver un fil conductor durant tota la presentació
  • Tots els membres del grup han de tenir el mateix pes en el discurs 
  • Hem d´elaborar una conclusió lligada a la informació aportada 
  • Cal tenir un to de veu que arribi a tothom per igual 
  • La presentació del Power Point es molt important per facilitar la seva llegibilitat

Aqui us deixo aquest bloc que vaig trobar molt interessant sobre els passos que cal seguir per realitzar una bona exposició oral. A més, a més t´ajuda a planificar l´exposició oral i a tenir en compte aspectes molt importants que moltes vegades no valorem i no posem en pràctica quan tenim que fer una presentació així com parlar amb convenciment, mostrar-nos naturals i no demostrar nerviosisme. 

Espero que us sigui útil: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada