"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dimarts, 27 de desembre del 2011

CmapTools

El CmapTool és un programari multiplataforma per a crear mapes conceptuals. Aquest permet tant el treball local individual, com en xarxa, ja sigui local, o en internet, de manera que facilita en grup o col·laboratiu.



View more presentations from ymelo


Mapes Conceptuals

Més tard, vam treballar els mapes conceptuals que ens permeten organitzar els nostres coneixements  i ampliar la nostra perspectiva sobre un tema. Pero sobretot la seva finalitat més important es transmetre idees i conceptes. 

Per crear un mapa conceptual cal seguir els passos següents: 

  • Selecció i jerarquització de conceptes 
  • Reflexió sobre la relació de cada concepte amb tots els altres
  • Representació gràfica adequada

Exercici Pràctic

L´exercici que se´ns va proposar era elaborar un mapa conceptual sobre el Dinar de Nadal amb el programa Cmaptools, aquest programa serveix per transmetre conceptes de manera ordenada i relacionada entre si. 

El dinar de Nadal 

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l´avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l´Àvia ja es gran, normalment l´ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.


En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins. La Maria, la Paula, en Genis i l´Eduard que són fills del meu oncles Marc. 
Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passar al llarg de l´any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a New York. Com sempre en arribar als postres en Genis fa el típic número amb els torrons d´Alacant i fa veure que se li trenca una dent. Tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista. 


La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fill, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda. 


Més informació sobre els Mapes Conceptuals:
    • La construcció d´un mapa conceptual és un proces intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals
    • Les aplicacions a servir son molt variades, des d´organitzar una simple trobada familiar fins als complexos mapes de desenvolupament dins d´un laboratori i/o gran empresa. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada