"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dimarts, 8 de novembre del 2011

Exposició Fotografica

Avui dimarts 8 de novembre, a classe de COED, hem exposat i comentat totes les fotografies i descripcions de les companyes que havíem escollit.  Aquesta activitat consistia que a partir de la fotografia describisim a la persona amb aquells trets característics que el/la destaquen com la personalitat, el caràcter o el seu físic. La meva descripció "Un estil diferent" és sobre la Bea Miguel, una de les companyes amb la que tinc més afinitat, tot i que encara ens estem coneixent he pogut conèixer una part d´ella.

Per començar la descripció em vaig fixar en els trets més característics d´ella i que a simple vista es poden observar. Com la seva manera de vestir, la seva expressió o el seu somriure. Però un dels aspectes que més hem va cridar l´atenció va ser la seva forma de vestir, sempre porta posada una dessuadora diferent, és un noia senzilla que li agrada anar comoda i sense destacar. Però també hi han altres trets que he anat descubrint a mesura que la anava coneixent.

Per fer la descripció de la meva companya vaig seguir els passos següents:

  • Vaig realitzar un petit esquema amb els trets característics que volía descriure d´ella 
  • A continuació, vaig redactar els punts amb la informació que ja tenia anteriorment sobre Bea. 

Així que el dia de les exposicions fotogràfiques vam penjar a la classe la nostra fotografia amb la descripció corresponent on cadascu vam explicar la forma en la que vam fer la fotografia i que voliem destacar.
En el meu cas, vaig decidir fer la foto de mig cos perquè volia destacar les tres dessuadores ja que formen part del seu estil i de la seva personalitat.

Mentre explicava això, la nostra professora de Coed, la Rosa Soler em va donar alguns consells. Em va dir que perquè la foto era tan fosca si era aquest l'efecte que volía transmetre o había estat sense voler. La veritat que en el moment de fer la foto no li vaig donar importància al color. Però després quan m'explico que si la foto era fosca donava la sensació de tristesa em vaig adonar que és molt important el to i la il·luminació de la foto ja que transmet més alegria. Aquests detalls m'han fet aprendre més sobre com realitzar una bona fotografia i donar-li importància a aspectes que abans no tènia en compte com a estat el fet que la foto fora fosca

Finalment, la descripció és la següent:



Aquestes són algunes de les tantes dessuadores que he pogut veure fins ara d´ella, cada dia porta una diferent, probablement té l’armari ple. Li encanten és igual el color, el dibuix o les lletres són el seu estil, un estil diferent amb el qual se sent identificada. La seva forma de vestir m’ha servit per conèixer una part d´ella, del seu caràcter i la seva personalitat és una noia discreta, atenta per les persones que l’envolten i encara que sembla tímida té un gran sentit del humor però sobretot li caracteritza la seva senzillesa, li agrada anar còmoda amb dessuadores, texans i bambes tot i que no li agrada destacar per sobre de la resta segueix les últimes tendències sobretot si es tracta de roba esportiva. Probablement el seu caràcter a conformat la seva forma de vestir perquè tots dos aspectes tenen punts en comú. 


Com a conclusió, avui hem après la importància de fer una bona fotografia i alguns dels aspectes que cal que tinguem en compte alhora de fer una. Sobretot si com en aquest cas, voliem destacar alguna cosa en concret.

He indagat una mica més sobre com fer una bona fotografia i aqui us deixo aquest blog on hi han 10 consells per fer una bona fotografia:

http://consejosdefotografia.blogspot.com/2009/06/10-consejos-para-conseguir-una-buena.html

I aquest slideshare sobre la camara digital:


View more presentations from enplastica

Comunicació digital

L´altre dia a classe de COED, la nostra professora Rosa Soler, com ho fa a cada sessió va començar la classe citant dos poemes anomenats poemes amb suc; el primer es deia "Conjunt per mirar d´aprovar sense estudiar" i el segon "Tragedia d´una coma".  Seguidament vam comentar la importància de les competències digitals en l´ambit educatiu i vam parlar concretament dels anuncis publicitaris a la televisió. Avui dia son una font molt important per atraure, persuadir i convèncer a tots aquells que veuen l´anunci per què comprin el producte anunciat. 

A més vam treballar la comunicació digital a travès d´una entrevista a Guillermo Orozco sobre la comunicació social, sobre les creençes de com aprenen els nens i de l´estil, es a dir, de com creiem que s´ensenya o com creiem que aprenem. La necessitat de col·laboració de la família i l´escola per educar conjuntament. Actualment és important educar als nens amb les noves teconologies però sense fer un abús d´elles ja que influeixen molt en la forma de comunicar-nos. Però moltes escoles no les introdueixen i harien de fer-ho ja que la utilització d´aquestes teconologies tenen grans aportacions i són eines de gran importància en la societat actual. 

Tot seguit, vàrem veure alguns anuncis de televisió per analitzar les tècniques que s´utilitzen perquè aquests anuncis siguin més vistosos com la llum, la música, el ritme, l´acció etc. Però també calia  fixar-nos en els missatges subliminals que cadascún d´ells volien transmetre.



Aquest anunci diu que si tens gols tindràs exit i que tan sols tenint aquest cotxe no et fara falta res més perquè ja seràs feliç. Utilitza una tècnica molt expressiva com és la música que es un llenguatge per a les emocions i aquesta música és clàssica, elegant s´escolten instruments com el piano i el violí.


Aquest anunci intenta persuadir al públic a travès dels sentiments i amb els valors de les persones per aconseguir cridar l´atenció de l´espectador. 

En definitiva, els anuncis formen part de la nostra vida i són un gran exponent de persuacio per això els creadors intenten apropar-se el máxim possible al públic amb tècniques que captin l´atenció.