"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dijous, 29 de desembre del 2011

Portals Educatius

A les sessions de les classes de GTIC del dia 15 i 22 de desembre vam parlar sobre dos portals educatius.

És un servei d'Internet, àmpliament utilitzat pel professorat, els centres docents, els serveis educatius i altres estaments i organitzacions relacionats amb l'ensenyament.

També està dirigit al alumnes i, per exemple, si entrem a l’apartat d’educació infantil trobem que hi ha un seguit de jocs de diferents temàtiques per tal que els nens puguin portar a la pràctica allò que anteriorment ja han treballat a l’aula. I per als més grans ja trobem diferents notícies relacionades amb el que va passant en l’actualitat per tal que puguin anar prenent consciència del que va passant al seu entorn.
Pels professors hi ha un serie d’apartats els quals poden compartir informacions i dubtes i així poder-se ajudar els uns als altres. També trobem que hi ha blocs o pàgines web d’algunes escoles on s'apliquen les activitats que es van fent i per tant es va veient l’evolució del curs, també hi ha diferents projectes que es van realitzant i també es publiquen actes d’interès que han tingut lloc recentment.
Podríem dir que la web d'XTEC és molt útil com a mediadora per a fer tràmits per els docents. Està dirigida tant als alumnes com als professors, per tal de poder compartir informació, idees, notícies, etc, i per aprendre contínuament i estar al corrent de novetats educatives. 


Edu365.cat és un portal educatiu orientat i desenvolupat específicament per a l'alumnat i les seves famílies. El portal proporciona al professorat un conjunt de recursos i serveis que el poden ajudar en el desenvolupament de la tasca educativa segons matèries i etapes. Igualment proporciona eines als alumnes per fer pràctiques,resoldre dubtes o usar pàgines webs.

En la pàgina d´inici de l´EDU365 hi ha una columna de les noticies de més actualitat i diferents jocs interactius pels nens. També trobem altres apartats com el crea, imagina o juga, on només ca buscar les propostes més adients perquè els nens hi puguin participar. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada