"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dimarts, 25 d’octubre del 2011

La composició del text

A classe de COED vam estar parlant sobre la composició d´un text i les parts que cal seguir per elaborar un bon text per això la Rosa ens va repartir un dossier amb totes les pautes per poder realitzar un bon treball. 

La composició del text és divideix en tres etapes ben diferenciades que són les següents:

  • La Planificació: Planificar és reflexionar; és establir els objectius que volem aconseguir amb el text i dur a terme una estràtegia determinada per recollir, seleccionar i ordenar la informació que volem transmetre.
  • La Redacció: Redactar és transformar els plans i les idees en llenguatge escrit, és a dir, en un text coherent, estructurat d´una manera determinada i amb uns trets estilístics concrets, tenint sempre en compte, doncs, les característiques de la coherència, la cohesió, l´adequació, la correcció i la variació.
  • La Revisió: Revisar és examinar: és avaluar el que hem escrit, decidir si s´adiu amb les nostres expectatives i, si convé, modificar ek qye calgui per tal de millorar el text. Cal tenir en compte que no només revisem el text final, sinó, que duem a terme operacions de revisió durant el procés de redacció. 
Podem dir, que el procés d´elaboració d´un text s´inicia, en efecte amb la planificació. Ara bé, és important tenir ben clares les tres etapes i intentar ser el màxim de metòdics en aconseguir els objectius de cadascuna de les tres. 

Com a conclusió, puc dir, que amb aquests conceptes clars i amb les pautes que el dossier presenta podem arribar a fer un gran treball. Això ens servira de gran ajuda per aquells treballs que tenim que realitzar a final del quatrimetre. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada