"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

diumenge, 27 de novembre del 2011

Primera sessió, Recitació dels poemes

En l´última sessió de COED, dia 25 de novembre, vàrem començar la recitació de poesies. 


Al começar la classe la Rosa Soler ens va donar ànims a totes aquelles persones que aquell deia teníen que recitar i va dir que aquest exercici era d´una gran valentia, esforç i superació. Seguidament vam fer diferents exercicis per a relaxar-nos i articular bé les paraules 


Primer de tot vam començar fent tres respiracions molt  profundes per poder estar ben relaxades, segon lloc, ens hem assentat de forma correcta, és a dir, amb l´esquena recta i els dos peus separats tocant a terra i per finalitzar aquests exercicis de relaxació hem fet un exercici d´articulació, el de posar-se un llapis a la boca i parlar amb aquest per tal d´haver t´exagerà la vocalització. 


Una vegada fet aquests exercicis una part de la classe va començar a recitar les seves poesies i la resta escoltavem amb una gran atenció. Seguidament quan van acabar, vam comentar en comú aquesta primera sessió de recitació dels poemes. Vam parlar de que ens va semblar i malgrat els nervis, totes ho van fer molt bé, es tractava que el recitaran de forma clara i amb sentiment. 



I finalment, vam fer un repàs dels blogs d'aprenentatge, prenem com a exemple el blog de la meva companya Barbara Sabater així que la Rosa Soler ens anava comentant allò que cal saber perquè el nostre bloc sigui correcte, com el que hem d'evitar, el que estaria bé d´estacar etc. Una sèrie de consells perquè el nostre bloc finalment sigui un gran èxit. 


Els consells van ser els següents:
  • A l´hora de posar noms ho hem de fer amb el permís de la persona i amb el cognom
  • Hem d´utilitzar un llenguatge estàndard
  • Les entrades han de tenir reflexions i ampliacions a més  a més de l´explicació que s´ha fet a classe
  • És útil ressaltar les idees  amb diferents lletres i colors. 
He volgut indagar una mica i he trobat aquest bloc que dóna una sèrie de consells de com  fer una bona recitació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada