"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

diumenge, 27 de novembre del 2011

MNAC, Història del relleu

El dimarts vam anar al Museu Nacional d´Art de Catalunya. Un cop allà ens van introduir el tema que tractariem, el nostre es deia Història del relleu. 
Ens van explicar els diferents materials de que estan fets les escultures com pedra, marbre etc. I una de les activitats que ens van proposar al començament va ser que amb una boleta de plastilina teniem que tancar els ulls  i anar manipulant el tacte d´aquest material segons el que la monitora ens deia, d´aquesta manera fomentaven les formes que pot agafar aquest material i el seu tacte. Un altre activitat va ser que davant d´una escultura que era una ballarina ens posesim a ballar amb la música de fons que ens van posar. I per finalitzar la sessió en grups de cuatre o cinc persones ens van otorgar un material un grup era marbre, altre pedra i així amb tots es grups fets a la sala, doncs la monitora ens cridava pel material que eram i amb música de fons teníem que fer alguna activitat fomentan el moviment i les formes del material. Una molt creativa va ser que ens van que tenir que estirar-nos al terra i fer voltes d´un costat a un altre simulant que eram plastilina, ja que aquest materia pot agafar moltes formes. 

Aqui us deixo una fotografíes d´algunes de les activitats que varem realitzar:


 


En definitiva, ha sigut una excursió molt divertida, perquè ens van ensenyar diferents propostes que podem realitzar amb nens de tres a sis anys per introduir-los d´una manera divertida en l´art.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada