"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

divendres, 4 de novembre del 2011

Treball col·laboratiu Wikipedia

Un dels treballs que havíem de fer per GTIC era que escollessim el tema que vulguessin, per modificar i completar en grup una entrada de la wikipedia. Ja que la nostra formació es per educar als infants més petits vam decidir escollir editar l´entrada d´educació infantil ja que ens va interessar ampliar o buscar altre informació adiccional per completar més informació.

Per poder fer-ho el primer que vam fer van ser crear-nos un compte al wikispace a partir d´aqui vam anar buscant en llibres sobre aquest tema i vam poder modificar l´entrada. Perquè l´entrada sigui correcta és important posar una tabla de cotinguts, posant els subtemes que tractarem i sobretot el més destacable posar les referències ja que la informació que posem ha de tenir fiabilitat. 


Per concluir, puc dir que va ser una gran responsabilitat editar una entrada de la wikipedia ja que sabiem que ho pot veure tothom i que a més a més ho teniem que fer de manera correcta per tal ens ho acceptessim i no ens ho poguessin eliminar. Però aixo ens ha servit per conèixer molt millor la wikispaces i el seu funcionament.

Pot ser alguns us preguntareu que es una wikispaces i com s´utilitza.

Una wikispaces és un lloc web on les pàgines poden ser editades per múltiples voluntaris, és a dir, permet desenvolupar l´aprenentatge col·laboratiu per mitja del navegador web, els usuaris poden crear, modificar o esborrar un mateix text que comparteixen.

Aqui us deixo aquest slideshare que és un manual que explica pas per pas com crear-te un compte a la wikispaces  i com editar de manera senzilla, per poder crear o modificar una entrada a wikipedia.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada