"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dimarts, 18 d’octubre del 2011

La còpia en el món de la tecnologia

A l´ultima classe de GTIC vam començar un nou temari anomenat " La cultura i el programari lliure ".

Com a introducció de la matèria vam veure aquest vídeo que a continuació us adjuntaré:



Com mostra el vídeo hi han dos processos ben diferents de la còpia existeis el digital i l´analogic. Pel que fa al digital és un proces ràpid com seria per exemple la còpia d´un CD, en canvi, l´analògic és un procès més lent. 
Però en definitiva cal dir, que hi ha que respectar la llei i les normes que cal seguir i evitar tot allò que no està permès.

També, a la mateixa sessió de l´altre dia vam llegir una article que parlava d´un nou concepte anomenat Creative Commons, que és una organització dedicada a promoure l´accés a la cultura i a una major flexibilització de les lleis de propietat intel·lectual. 
En el mateix article sortien els termes que a continuació posaré perquè entengueu que son:


  • Copyright: Drets d´autor
  • Copyleft: Ens permet la lliure distribució de còpies i versions modificades mitjançant la llicència. 
  • Llicència: Contracte mitjançant el qual una persona rep d´un altre el dret d´ús d´alguns dels seus béns. 
  • Free: Lliure distribució. 
  • Electronic Frontier Foundation: Organització nord-americana que manté els drets de expressió lliure. 
  • Creative Commons: organització dedicada a promoure l´accés a la cultura i a una major flexibilització de les lleis de propietat intel·lectual. Quan l´autor posa la llicència Creative Commons en la seva obra dóna permís perquè es copii i es distribueixi a més pot decidir les finalitats que vol que s´utilitzi si amb finalitats comercials o obres derivades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada