"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Un gran comunicador, Sir Ken Robinson

Una de les activitats que haviem de fer a COED, era veure dues conferències de Sir Ken Robinson un comunicador angles. La primera conferència s´anomena " Las escuelas matan la creatividad " i la segona " A iniciar la revolución del aprendizaje ". L´objectiu es veure i captar la manera de comunicar d´aquest home i els seus recursos per fer que la gent li interessi allò que està dient.

Aquí deixo els dos videos. Mireu-los antentament !






Al vídeo de "Las escuelas matan la creatividad", Sir Ken Robinson fa una critica al sistema educatiu, diu que estem eliminant la creativitat amb l´educació, per tant el nostre objectiu és fer que els nens treguin el máxim profit d´aquesta creativitat que porten dintre ja que tenen  moltes ganes de innovar però que amb l´ensenyament que estem oferint estem desperdiciant molts talents. 


I al segon vídeo anomenat "A iniciar la revolución del aprendizaje" ens diu que cal crear escoles  que ensenyin a treure el talent de cada nen. 


Podem dir, que el principal èxit de Sir Ken Robinson en les seves xerrades, és la espontaneïtat i la naturalesa amb la que és dirigeix al públic, amb el seu humor que el fa característic dona la sensació de proximitat i complicitat entre ell i aquells que l´escolten. Sap molt bé com atraure al espectador i els recursos que ha d´utilitzar tot i que no segueix cap guió ni estructura sap molt bé del que parla i del seu interès per l´educació i la creativitat dels nens. 

A més, parla dels seus pensaments i reflexions i exemples de la seva vida quotidiana que el fan apropar-se al seu públic i fer la conferència molt més amena e interessant. Cal dir, que Sir Ken Robinson és reconegut a nivell mundial com un expert en creativitat i educació. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada