"No podéis preparar a vuestros alumnos para que construyan mañana el mundo de sus sueños, si vosotros ya no creéis en esos sueños; no podéis prepararlos para la vida, si no creéis en ella; no podríais mostrar el camino, si os habéis sentado, cansados y desalentados en la encrucijada de los caminos." Freinet, Celestin

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Pensant en els altres


Un dels dies al seminari vam veure un documental anomenat "Pensant en els altres" .


Pensant en els altres narra les vivències d´un mestre japonès i dels seus alumnes de quart de primària. Aquest mestre educa als nens des de el respecte i l´empatia. Li dona l´oportunitat als seus alumnes perquè opinin sobre els aspectes realment importants de la vida fent-los desenvolupar la seva individualitat. Un dels mètodes que utilitza es que els nens sovint escribin cartes a un cuadern explicant les seves vivències diàries, els seus sentiments i les soluciones als problemes. Això fa que els nens puguin buscar en el su interior deixant fluir els seus sentiments i d´aquesta manera comprendre als altres.
El documental ha rebut el Gran Premi en el festival Bnaff (2004), la medalla de bronze en el festival de Nova York, el Gran Premi en el Festival de televisió del Japó i la medalla d´or en el festival internacional d´EUA de religió, etica i humanitats. 


En definitiva, "Estem aqui per ser feliços"
Us deixo el link del documental: 

http://www.megavideo.com/?v=US5XLZYH

Desitjo que us agradi tant com a mi !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada